Vítejte na našem novém žůžo e-shopu!

Fazole Adzuki - červená

Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky tmavě červené až hnědé barvy, které mají na jedné straně typickou bílou čárku.  Po uvaření dostanou jemnou nasládlou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni.

Hmotnost: 1 kg
Dostupnost: Skladem     info
   
 
Ceny jsou uvedeny včetně DPH.
  • Administrativní zařazení: Luštěnina
  • Složení: Fazole Adzuki 100% 
  • Země původu: Čína
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Adzuki (někdy psáno i azuki) jsou malé podlouhlé fazolky, rostliny s názvem vigna hranatá (Vigna angularis). Mají svůj původ ve Střední a Východní Asii. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolíbílé drobné a velké jumbočernéčerné okočervené kidney, adzukipintomungo (vigna zlatá) a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny, a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovou, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. Fazole Adzuki jsou lépe stravitelné než ostatní luštěniny a mají velmi pozitivní vliv na aktivitu ledvin.

Použití:   Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“.

//rychlydotaz
//video