- Legislativní zařazení: přírodní sladidlo - přírodní cukr
- Složení: kokosový cukr 100% BIO
- Návod k použití: určeno k přímé spotřebě
- Může obsahovat stopy lepku.
- Skladování: skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %
Toto sladidlo se v jihovýchodní Asii používá již tisíce let, ale do našeho 'civilizovaného' světa se dostalo teprve poměrně nedávno. Je ideální náhražka rafinovaného, případně třtinového cukru, která se velmi dobře rozpouští a výborně se tedy hodí do všech nápojů - čajem počínaje, smoothie nápoji konče.
Kokosový cukr obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupeno by v něm mělo být železo, zinek, vápník a draslík, dále pak polyfenoly a mastné kyseliny s krátkým řetězcem. Kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit tvrzení, že kokosový cukr má glykemický index 35.