Země: Brazil
Region: Mantiquieria de Minas
Město: Carmo de Minas
Farma/Stanice: Bota Fora
Vlastník: Maria de Fátima Silva Marques da Fonseca
Nadmořská výška: 1100 - 1300 m.n.m.
Odrůda: Yellow Bourbon
Zpracování: Pulped Natural
Chuťový profil: Hořká čokoláda, vanilka, oříšky
Vhodná na přípravu: Espresso, Mokka konvička, French Press, Překapávač
Doporučená příprava:
- množství kávy: 9 g (singl), 18 g (double)
- teplota vody: 90 - 94 °C
- Výsledná váha nápoje: 22 g (singl), 45 g (double)
- Extrakce: 27 - 30 vteřin
Farmu Bota Fora vlastní stejná rodina již více než 100 let. Francisco Teóphilo Reis Neto koupil farmu v roce 1900 a od té doby prošla celkem čtyřmi generacemi jeho rodiny. Maria de Fátima Silva Marques da Fonseca je nejmladším členem rodiny, který se o farmu stará.
Farma se může spolehnout na zkušenosti z kvalitní produkce minulých let. Bota Fora má pět stálých zaměstnanců, kteří na farmě pracují již 20 let. Pokud jde o technickou podporu, mohou se spolehnout na družstvo COCARIVE a Emater MG (vládní organizace, která poskytuje pomoc zemědělcům v Minas Gerais). Kvalifikované týmy agronomů zde doporučují ty nejlepší techniky výsadky, systémy pěstování, metody sušení i skladování, zároveň poskytují nejnovější přístroje na zpracování kávy.
Výrobce: Penerini,s.r.o.